Skip to main content

Nijmegen is een prachtige stad in het oosten van Nederland met veel geschiedenis en culturele bezienswaardigheden. Hier zijn tien tips voor een weekendje weg naar Nijmegen:

  1. Verken de oude binnenstad: Nijmegen heeft een charmante, oude binnenstad met veel historische gebouwen, waaronder de Stevenskerk, de Sint-Jorisstraat en het Valkhofpark. Wandel door de smalle straatjes en steegjes om de unieke sfeer van de stad te ervaren.
  2. Bezoek het Museum Het Valkhof: Dit museum heeft een prachtige collectie Romeinse en middeleeuwse kunst en artefacten. Het museum heeft ook tijdelijke tentoonstellingen.
  3. Maak een wandeling langs de Waal: Nijmegen ligt aan de oevers van de rivier de Waal. Een wandeling langs de rivier biedt prachtige uitzichten op de stad en de omgeving.
  4. Ga winkelen in de Molenstraat: Deze straat heeft een breed scala aan winkels, van boetiekjes tot grotere ketens. Er zijn ook veel cafés en restaurants om te genieten van een hapje en drankje.
  5. Bezoek de botanische tuin: De Hortus Arcadië is een prachtige botanische tuin met een grote verscheidenheid aan planten en bloemen. Het is een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.
  6. Verken de Ooijpolder: Dit natuurgebied ligt net buiten Nijmegen en biedt uitstekende wandel- en fietsroutes. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen.
  7. Ga naar een concert in Doornroosje: Dit is een populaire concertzaal die zowel lokale als internationale acts verwelkomt. Het is een geweldige plek om te genieten van live muziek en de lokale muziekscene te verkennen.
  8. Bezoek het Afrika Museum: Dit museum ligt net buiten Nijmegen en heeft een grote collectie Afrikaanse kunst en artefacten. Het museum organiseert ook regelmatig workshops en activiteiten.
  9. Eet en drink bij het Horecalegioen: De leukste zaken van Nijmegen bezoek je bij het Horecalegioen. Het horecalegioen heeft een diversiteit aan restaurants, variërend van streetfood gerechten tot internationale keukens tot kroegen. Er is voor elk wat wils.
  10. Verken de omgeving: Nijmegen ligt in de buurt van andere interessante steden en bezienswaardigheden, zoals Arnhem, de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Maak gebruik van de goede verbindingen met het openbaar vervoer om deze plaatsen te bezoeken tijdens uw weekendje weg.

Wij wensen jullie veel plezier tijdens jullie overnachting bij Hotel Pauw. Het leukste hotel op de Grote Markt in Nijmegen. Hartje Centrum.

kerst bij pauw nijmegen

Leave a Reply