Skip to main content

Uit eten in Nijmegen?

Als je een liefhebber bent van lekker eten en drinken, dan is Nijmegen de perfecte bestemming voor jou. Deze charmante stad in het oosten van Nederland biedt een geweldig aanbod aan restaurants en is de thuisbasis van het Horecalegioen.  Van de traditionele Nederlandse gerechten tot internationale keukens, van een Hamburger bij de brouwerij tot een culinair hoogstandje op sterrenniveau, Nijmegen heeft het allemaal. Je kunt genieten van heerlijke gerechten en drankjes terwijl je de prachtige historische gebouwen en de bruisende sfeer van de stad ervaart.

In deze blog hebben we een aantal van de leukste restaurants in Nijmegen genoemd die een geweldige eetervaring bieden. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee, een leuke avond uit met vrienden of een zakelijk diner, deze restaurants zullen zeker aan je verwachtingen voldoen.

lekkerste restaurants van nijmegen

De lekkerste restaurants van Nijmegen

  1. Renato’s Nijmegen: Dit hippe Italiaanse restaurant, gelegen aan de rand van de bruisende wijk bottendaal, is een moderne pizzeria waar je kan genieten van pizza’s tot pasta’s en van sgroppino tot tiramisu. Renato’s is een perfecte plek voor een gezellige avond uit.
  2. Restaurant Groenewoud: Dit restaurant, gelegen in een prachtig pand aan de Groesbeekseweg, biedt een menu met verfijnde en elegante gerechten. Het restaurant heeft ook een mooie selectie wijnen en biedt een romantische en rustige sfeer. Niet voor niets is deze prachtige zaak bekroond met een Bib Gourmand.
  3. Hotel Credible: Dit trendy hotel in het centrum van Nijmegen is geïnspireerd op de hotel scene in Berlijn. De industriële vibe trekt een breed publiek in Nijmegen. Het restaurant dat heerlijke gerechten serveert tegen betaalbare prijzen moet je even gezien hebben. Het menu biedt een mix van internationale gerechten en comfortfood.
  4. De Nieuwe Winkel: Gelegen in het historische centrum van Nijmegen, biedt dit restaurant een unieke eetervaring met een menu dat draait om de botanische keuken. Het restaurant heeft een Michelin-ster en serveert gerechten die niet alleen duurzaam, maar ook prachtig gepresenteerd zijn.
  5. In de Kazerne: Dit restaurant, gelegen in de limoskazerne in Nijmegen Oost, biedt een menu met moderne Europese gerechten. Het prachtige aangelegen park is ideaal voor gezinnen met kinderen. Het restaurant is prachtig ingericht in een art deco stijl en is geopend voor lunch, borrel en diner.
  6. Hotel Pauw: Uiteraard vergeten we onze eigen streetfoodbar niet, met heerlijke kleine gerechten. Je kan bij ons onbeperkt genieten van streetfood in de bijzondere, instagrammable entourage.
  7. Foodbar De Pelgrim: Dit bijzondere restaurant, gelegen in het centrum van Nijmegen, biedt een menu met internationale tussengerechten. Het restaurant is gelegen in de historische Commanderie van Sint Jan en heeft een moderne, warme uitstraling met veel groen aan de muur en een open keuken. Het groen kan je ook proeven door een uitgebreid vegetarisch aanbod.
  8. Bistrobar Berlin: Deze hippe bistrobar, met Ron Blaauw als huisadviseur, biedt een unieke sfeer en een menu geïnspireerd op de Duitse keuken. Geniet hier van prachtige creatieve gerechten en mooie wijnen met durf en smaak.
  9. De Hemel: Dit gezellige restaurant is gelegen bij de stadsbrouwerij van Nijmegen in de Commanderie van Sint Jan in centrum van Nijmegen. Geniet hier van huisgebrouwen bieren met pubfood en een gezellige sfeer. Het terras van De Hemel staat bekend als het mooiste terras van Nijmegen.
  10. De Wolfsberg: Dit restaurant, gelegen in het prachtige heuvellandschap net buiten Nijmegen, biedt een menu met heerlijke seizoensgebonden gerechten en een prachtig uitzicht over het landschap van Groesbeek. Het restaurant is ook geschikt voor een gezellige borrel en feestjes.

Waar wacht je nog op? Ontdek de culinaire hoogstandjes van Nijmegen en maak je klaar voor een avond vol heerlijk eten en drinken in een prachtige stad.

streetfood pauw

Leave a Reply