Skip to main content

Nijmegen, een bruisende stad vol geschiedenis en gezelligheid, biedt talloze mogelijkheden om te genieten van een heerlijk drankje of een smakelijke maaltijd in de buitenlucht. Met de zomer voor de deur, is het tijd om de beste terrassen in de stad te ontdekken. In dit artikel presenteren we de vijf meest sfeervolle terrassen in Nijmegen, waar je kunt genieten van de warme zonnestralen en de levendige sfeer van de stad.

De Hemel en De Pelgrim

Het terras van zowel De Hemel als De Pelgrim is gelegen in de prachtige binnenplaats van de Commanderie van Sint Jan, een historisch gebouw dat dateert uit 1196. Het terras biedt een oase van rust in het hart van de stad, omringd door groen en met een geweldige authentieke sfeer.

In de Kazerne

In De Kazerne is een trendy restaurant met een uniek terras in Nijmegen-Oost. Het terras is heerlijk groot en omringd door een groot grasveld. Je kunt heerlijk in het zonnetje tegen het gebouw zitten of juist verderop aan een picknicktafel op het grasveld. In de Kazerne biedt ook de mogelijkheid om verschillende spellen te spelen. Zo kun je er voetballen, volleyballen, jeu de boules spelen en badmintonnen. De materialen zijn op het terras te vinden. Zo kun je je goed vermaken terwijl je geniet van een heerlijk drankje.

Hotel Credible

Hotel Credible, gelegen aan de Hertogstraat, heeft een charmant en levendig terras dat altijd vol energie zit. Het is een ontmoetingsplek voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Het terras biedt een gezellige en informele sfeer, waar je kunt genieten van een breed scala aan gerechten, van heerlijke ontbijtjes tot smakelijke burgers. Het vriendelijke personeel en de kleurrijke omgeving maken dit terras tot een favoriete plek voor velen.

Hotel Pauw

Het terras van Hotel Pauw is een ware parel in Nijmegen. Gelegen aan de grote markt, is dit terras perfect voor een heerlijke lunch of kopje Nijmeegs gebrande koffie tijdens een dagje winkelen. Daarnaast kun je er in de avond genieten van heerlijke streetfood gerechten en de beste cocktails. Hotel Pauw heeft onlangs een gloednieuw terras gekregen met loungebanken, leuke marmer-look tafels met gouden rand, en lekkere heaters voor als het afkoelt in de avond.

Of je nu op zoek bent naar een adembenemend uitzicht, ambachtelijke bieren, heerlijke gerechten of gewoon een ontspannen sfeer, de terrassen in Nijmegen hebben voor ieder wat wils. Van de historische locatie van Restaurant De Hemel tot het bruisende terras van Hotel Pauw, deze terrassen bieden allemaal iets unieks en memorabels. Dus ga eropuit, ontdek Nijmegen en geniet van een onvergetelijke ervaring op een van deze sfeervolle terrassen!

Leave a Reply