Skip to main content

Op eerste paasdag (9 april) pakken verschillende kroegen op de Grote Markt uit met een Lammetjesdag. Vier het voorjaar en geniet van verschillende heerlijke lentebokbieren met de lentebokroute. De route bestaat uit Café Biessels, Café Daen, Camelot, Grand Café Moenen, De Derde Kamer, De Waagh en Café Goossens en Hotel Pauw.

De Lentebokroute

Op eerste paasdag in Nijmegen wordt jaarlijks de lentebokroute gehouden, een gezellige wandeltocht langs verschillende cafés en brouwerijen in de stad. Deze route is een echte traditie onder bierliefhebbers en trekt elk jaar vele deelnemers van zowel binnen als buiten de stad.

De lentebokroute is ontstaan als een manier om de lente te vieren en te proosten op de nieuwe bieren die in het voorjaar op de markt komen. Tijdens de route kun je verschillende bokbieren proeven, elk met hun eigen smaak en karakteristieken.

De wandeltocht voert je langs een aantal van de beste cafés en brouwerijen van de stad. Onderweg kun je genieten van heerlijke hapjes en natuurlijk de beste bieren die de stad te bieden heeft.

Een van de hoogtepunten van de lentebokroute is de mogelijkheid om verschillende bokbieren te proeven bij de deelnemende cafés. Elke brouwerij heeft zijn eigen unieke bier, waardoor de deelnemers een breed scala aan smaken kunnen proeven en vergelijken. Of je nu een fan bent van lichte bieren of van de meer robuuste bokken, er is voor ieder wat wils.

Maar de lentebokroute is meer dan alleen bier proeven. Het is ook een geweldige manier om de stad te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens de route ontmoeten je andere bierliefhebbers en kun je genieten van de gezellige sfeer en het samenzijn met gelijkgestemden.

Na afloop van de route is er  tijd om te blijven hangen bij een van de deelnemende cafés en na te praten over de ervaringen van de dag. De lentebokroute is dan ook niet alleen een evenement voor de echte bierliefhebbers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een gezellig dagje uit in de stad.

Al met al is de lentebokroute op eerste paasdag in Nijmegen een geweldig evenement voor iedereen die van bier en gezelligheid houdt. Of je nu een ervaren bierliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit, de lentebokroute biedt voor elk wat wils. Dus trek je wandelschoenen aan en ga mee op deze smakelijke ontdekkingsreis door Nijmegen!

Kom je ook?

Om deel te nemen aan deze lentebokroute dient je vooraf een ‘stempelkaart’ te kopen (21,00 euro, excl. service- en transactiekosten) via intonijmegen.com/lammetjesdag. De stempelkaart is op te halen bij elke deelnemende horecazaak. De route kan in willekeurige volgorde worden afgelegd. De route bestaat uit Café Biessels, Café Daen, Camelot, Grand Café Moenen, De Derde Kamer, De Waagh en Café Goossens en Hotel Pauw.

Leave a Reply